• 1
  • 2
  • 3

bestiltaxaher4

Taxa Syd a.m.b.a. startede som droskeselskab den 21. januar 1922, med et vognantal på 15. Igennem udvidelser og fusioner – senest med de øvrige bestillingskontorer på Fyn - har man nået et samlet vognantal på ca 194 i Taxa Syd.

Selskabet bag Taxa Syd er Droskeselskabet Taxa Syd a.m.b.a. - et andelsselskab, som består af Odense, Nyborg, Svendborg, Faaborg, Assens, Middelfart, Fredericia og Kolding Taxa, hvor hver vognmand har en andelsvarende til antal vogne.

Som måske det første selskab i verden, startede man i Odense EDB-styring af centralen, da man i 1978 fik ingeniør Finn Frogne til at udvikle et booking-anlæg. Den 13. november 1988, i forbindelse med flytningen fra Taxa's ejendom på Skibhusvej 47 til Ove Gjeddes Vej, installeredes anden generation af Finn Frogne's bookinganlæg. Samtidig forberedtes indførelse af Finn Frogne Trafik-dirigering i vognene, d.v.s. turafsendelse via datatransmission. Ved årsskiftet 1990 var anlægget fuldt kørende. I mellemtiden var Nyborg og Svendborg blevet tilsluttet systemet og i foråret 1997 kom også Faaborg Taxa og senest i 2017 også Kolding Taxa med i Taxa-Syd.

odense02

nyborg02

svendborg02

faaborg02

assens02

middelfart02

fredericia03

kolding2 

BROCHURE

Tilmeld til nyhedsbrevet

folgos-fb-image01

Danish Chinese (Simplified) English French German Japanese Russian

app-logo3

sms spot

taxaretro knap

almbrandlogo

Login Form